Skip to content Skip to footer

Om oss

En lärande lek är det bästa som finns

Idén till Clicko föddes när grundaren, Hanna Malmström, var föräldraledig med sina två barn Viktor och Emma. Viktor var drygt 2 år och älskade, precis som de flesta barn i den åldern, att bygga och utforska bokstäver. Under samma period renoverade familjen hemma och det låg tumstockar överallt som användes till att bygga bokstäver med. 

Tumstockar är dock inte gjorda att passa barnhänder vilket gjorde att de lätt gick sönder när sonen provade.  Viljan att bygga i kombination med sorgen när det inte gick blev startskottet till de magnetiska trädelarna som är kärnan i Clicko idag. 

Genom att vända, vrida och foga ihop de magnetiska trädelarna som Hanna utvecklade kunde sonen bygga bokstäver och känna stolthet, trots att han var för liten för att hantera en penna.  Detta lekfulla lärandet går nu som en röd tråd genom alla våra produkter. 

Det ska vara kul att leka, och lära sig!

Vårt miljöarbete

Miljön och vår belastning på den är otroligt viktigt för oss. Därför ska du inte bli förvånad om kartongen som din beställning kommer i ser använd ut. Det beror nämligen på att den är det!

Vi ÅTERANVÄNDER stolt alla förpackningar och fyllnadsmaterial som kommer till oss via leveranser.

Där vi kan väljer vi återvunnet papper, exempelvis är våra spelinstruktioner tillverkade av just återvunnet papper.

Vi stävar efter att åka tåg så mycket som möjligt när vi reser och självklart har vi inga gifter i våra produkter. Det ska inte bara vara roligt att leka, det ska självklart också vara säkert!

Men självklart kan vi göra mer! Och om du har tips på hur vi kan göra just det så blir vi jätteglada om du hör av dig till oss.