Bokstavsspel med magnetiska träbokstäver - Lär dig bokstäver

Bokstavsspel i trä. Pedagogisk leksak och spel där du lär dig bokstäver och alfabetet. "Den bästa pedagogiska uppfinningen sedan kulramen"


 


Med det pedagogiska bokstavsspelet Lär dig bokstäver ger du ditt barn en kreativ och rolig start på sin språkutveckling. Ditt barn lär sig alfabetet, hur bokstaven ser ut samt hur bokstaven låter.

Har ditt barn en språkstörning eller svårigheter att koppla ihop hur bokstaven låter med hur den ser ut? Eller har ditt barn inget intresse alls för bokstäver? Då kan denna pedagogiska träleksak och spel vara en lösning. Många barn fascineras av magneter och älskar att bygga. Kombinerar du dessa två får du en pedagogisk leksak och spel som både utvecklar ditt barns språk, motorik och problemlösning. Dessutom tar det liten plats och är lätt att plocka med när ska ut och resa.

 

Lär dig bokstäver är en magnetisk träleksak och spel där ni bygger bokstäver med magnetiska trädelar i olika former. Barnen använder flera sinnen (syn, känsel, hörsel) när de leker med materialet vilket underlättar inlärningen. Förutom att leka och lära med alfabetet och bokstavsljuden kan ni också använda trädelarna till att bygga andra saker. Var kreativa tillsammans och släpp loss fantasin. Bygg en nyckel, en läskig mask eller en lyftkran! Sätt delarna på kylskåpet, på elementet eller lek med dem på golvet. Möjligheterna är stora med denna pedagogiska leksak i trä. 

Sätt att använda spelet för att lära mitt barn alfabetet och bokstäver:
  • Dra ett kort och bygg bokstaven på korten med de magnetiska trädelarna
  • Lägg ut bokstavskorten och säg ett bokstavsljud. Peka på kortet som motsvarar ljudet. Bygg bokstaven
  • Bygg första bokstaven i era namn
  • Bygg en bokstav, ta sedan isär den och bygg en annan bokstav med samma delar.
  • En av er bygger en bokstav, sen ska den andra blunda och känna på bokstaven och gissa vilken det är.

11 stycken greppvänliga trädelar ingår tillsammans med spelinstruktioner och en kortlek med bokstavskort. Med dessa kan du bygga alla bokstäver i alfabetet och ungefär 3-4 stycken samtidigt. 

Spelet är utsett till ett av tre bästa barnspelen 2018 (Årets spel) och ett av de tre bästa leksakerna för barn i förskoleålder 2020 (Årets leksak för förskolebarn). 

Tillsammans med logopeder och specialpedagoger har vi också tagit fram en handledning som med fördel kan användas tillsammans med spelet. Den ingår i de större byggboxarna (stor byggbox, A-Ö) men kan också beställas separat. Där får ni ännu flera tips på hur ni kan använda dessa magnetiska trädelar för att lära dig alfabetet och hur bokstaven låter.

Juryns motivering till nomineringen Årets Barnspel 2018

Ett både vackert och välgjort spel för de minsta med utsökt välgjorda olikfärgade träbitar, vilka med hjälp av magneter kan sättas ihop till olika bokstäver. Enkelt och roligt att spela och lär små barn om bokstäver redan när de är för små att hålla i en penna. Dessutom något av en pedagogisk leksak som barnen också kan sätta ihop till andra former än bokstäver. 

Du kan bygga alla bokstäver, inklusive W, Å, Ä och Ö. 

Innehåll: 11 delar + kortlek 

Material: FSC-certifierad plywood  

Från: 3 år 

Speltid: 10-20 min 

Antal spelare: Från 1 spelare och uppåt 

HANNA BERÄTTAR, om tankarna bakom produkten:

"Att få se stoltheten lysa i min sons ögon, det var drivkraften när jag utvecklade denna produkt. Målet var att ta fram ett roligt och kreativt sätt kunna leka fram bokstäverna med barnen. Och skapa en positiv spiral kring bokstäver så att intresset och nyfikenheten ökar.”


RECENSION av TESTPROFFS


Clicko - pedagogiska leksaker och läromedel

Clicko® är varumärket som lär dig genom lek. Vi tycker det ska vara roligt att lära sig nya saker och därför är lek, kreativitet och lärande något som följer med som en röd tråd genom våra produkter.

Läs mer
NYHETSBREV - få inspiration och erbjudanden
Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Clicko - pedagogiska leksaker och läromedel